
W dzisiejszych czasach profesjonalne obuwie kucharskie dostępne jest w wielu wzorach, fasonach oraz kolorach. Obuwie na kuchnię można wybrać w zależności od indywidualnych preferencji, pory roku lub obowiązujących standardów w miejscu pracy.
W dzisiejszych czasach profesjonalne obuwie kucharskie dostępne jest w wielu wzorach, fasonach oraz kolorach. Obuwie na kuchnię można wybrać w zależności od indywidualnych preferencji, pory roku lub obowiązujących standardów w miejscu pracy.
Wiele osób o niestandardowych rozmiarach ma problem z zakupem odzieży kucharskiej, ze względu na fakt, iż rynek jest przepełniony standardową, popularną rozmiarówką. Ubrania dla kucharzy to sklep stworzony z myślą o ludziach z branży w każdym rozmiarze. Chcemy, aby wszyscy czuli się komfortowo w czasie pracy dlatego też większość modeli w ofercie jest dostępna do rozmiaru 4XL.
Mamy niesamowitą przyjemność zaprezentować Państwu nowość na rynku odzieży gastronomicznej – markę QKING. Jest to projekt, nad którym pracowaliśmy cały rok, włożyliśmy w niego mnóstwo pracy i serca. Dzisiaj oddajemy kolekcję Kabat naszym klientom.
Chcesz poznać nowe rozwiązania w dziedzinie odzieży roboczej dla kucharzy? Interesuje Cię, jakie właściwości ma popularna obecnie mikrofibra i czy rzeczywiście jest ona lepsza niż klasyczna bawełna? Zapraszamy do lektury naszego artykułu, gdzie przedstawimy odpowiedzi na te i wiele innych pytań.
Każdy, kto choć chwilę pracował w gorącej kuchni wie, jak trudno jest spędzić większość dnia w trudnych warunkach. W pewnym stopniu do wysokiej temperatury można przywyknąć, jednak niemożliwym jest, żeby całkowicie przyzwyczaić się do gorąca. Jednak są sposoby, aby ułatwić sobie pracę.
Czy wiesz, jak ważną rolę wizerunek odgrywa w branży gastronomicznej? Dlaczego coraz więcej producentów oferuje odzież kucharską dopasowaną do kobiecej sylwetki? Jeśli interesują Cię odpowiedzi na te pytania i chcesz dowiedzieć się więcej na temat wpływu stroju na nasze samopoczucie w pracy, to koniecznie przeczytaj nasz artykuł!
Od najmłodszych lat uczyliśmy się, że musimy dbać o naszą planetę. Niedawno segregowanie śmieci oraz zbyt duża ilość plastiku stały się najgorętszymi tematami na całym świecie. Docierają do nas zatrważające zdjęcia i filmy, które ukazują rajskie plaże zasypane reklamówkami i butelkami. Pływają one również na powierzchni mórz i oceanów. Naukowcy wciąż szukają rozwiązań tego problemu. Producenci kosmetyków i ubrań podeszli do tego tematu na poważnie, co za tym idzie, mamy na rynku coraz więcej ubrań i opakowań z recyklingu.
Bawełna to miękkie, przyjemne w dotyku włókno wykonane z rośliny o tej samej nazwie. W Ameryce Środkowej wykorzystywano ją już 8 tysięcy lat temu. Do Europy dotarła dopiero w średniowieczu, jednak Europejczycy pokochali tą włóknodajną roślinę. Początkowo ludzie tkali ręcznie, było to niesamowicie czasochłonne i jednocześnie mało efektowne. Dopiero w XIX wieku dzięki mechanizacji przemysł włókienniczy przyczynił się do wzrostu poziomu życia ludności.
Elementy, które składają się na strój kucharza to przede wszystkim bluza, spodnie, czapka oraz zapaska lub fartuch. Ubiór ten jest charakterystyczny, a moda wśród odzieży gastronomicznej obecnie przenosi się na wyższy poziom. Strój kucharski świadczy o poziomie danej restauracji. Ostatnimi czasy kucharze coraz częściej wychodzą do klientów lub gotują za szybą tak, aby goście mogli widzieć jak powstaje ich potrawa.
Fartuch kucharski jest nieodłącznym elementem stroju pracownika branży horeca. Fartuch ma za zadanie chronić odzież przed zabrudzeniem. Fartuchy noszą niejednokrotnie nie tylko kucharze, ale także pozostali pracownicy kuchni oraz kelnerzy i barmani. Obecnie na rynku dostępne są fartuchy kucharskie, które są także ozdobą z uwagi na niebywałą kolorystykę, wzornictwo oraz krój.